منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 13055510
منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 13055510
منتدى الايدي الذهبية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نتمنى أن تجدوا معنا اجمل صحبه دنيا ودين

 

 فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
dr.heba
Admin
Admin
dr.heba


المزاج : فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Almosafr_a7e013c21d
المهنه : فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Doctor10
فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Oooou10
عدد المساهمات : 1003
نقاط : 1880
تاريخ التسجيل : 25/12/2011
العمر : 37

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Empty
مُساهمةموضوع: فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات   فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات I_icon_minitimeالجمعة أكتوبر 26, 2012 8:10 pm

ازيكم يا اجمل بنات
كل سنه وانتم طيبين
دى طريقه لقيتها يارب تعجبكم

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 13512206401

المقادير:
2 كوب أرز
كيلو لحمة ضاني مقطّعة مكعبات
عيش شامي محمّص
ملعقة صغيرة قرفة
بصلة كبيرة مقطّعة
2 ملعقة كبيرة سمن
2 فص حبهان
ورقة لاورا
ملح وفلفل
قرنفل
صنوبر ولوز محمّص للتزيين

مقادير صلصة الزبادي:
5 علبة زبادي
ملعقة كبيرة طحينة
ملعقة كبيرة عصير ليمون
فص ثوم
ملح وفلفل

الطريقة:
1- اسلقي اللحمة في كمية مناسبة من الميه، وضيفي معاها البصل والحبهان والقرنفل والقرفة وورق اللاورا، وما تنسيش تتبّلي الشوربة بالملح والفلفل.

2- حطّي السمنة في إناء آخر على نار متوسّطة، وحمّري الأرز لمدة 3 دقائق أو لغاية ما يتشرّب تماما بالسمنة، وبعد كده ضيفي كوبين ونصف ميه، وممكن تخلطي الميه مع الشوربة وتبّليه بشوية ملح، وسيبيه على النار لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي النار، وغطّي الإناء وسيبيه لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تتأكّدي إنه استوى تماما.

3- حضّري صلصة الزبادي بإنك تخلطي كل مكوّناتها مع بعضها.

4- هاتي صينية فايريكس وحطّي فيها طبقة من العيش المحمّص، وحطّي عليه كمية مناسبة من شوربة اللحمة، بس خلّي بالك إنك ما تزوّديش كمية الشوربة أوي علشان العيش ما يعجّنش منك، وبعد كده حطّي طبقة من الأرز وعلى الوش حطّي قطع اللحمة، وفي الآخر خالص وزّعي صلصة الزبادي، وزيّني الصينية بالصنوبر المحمّص.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://goldenhandmade.forumarabia.com
جدة نوبية
عضوه ذهبيه نشيطه
عضوه ذهبيه نشيطه
جدة نوبية


المزاج : فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Mzboot10
المهنه : فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Unknow10
عدد المساهمات : 226
نقاط : 250
تاريخ التسجيل : 31/10/2013
العمر : 74

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات   فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 05, 2013 1:01 pm

يا سلام على الفتة الشهية
فعلا مكوناتها رائعة

فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 3548099625 فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 3548099625 فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 3548099625 فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 3548099625 فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات 3548099625 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فتة اللحمة بالزبادي والمكسّرات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح صحية لأكل اللحمة في عيد الاضحى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الايدي الذهبية :: قسم المرأه الذهبيه :: المطبخ العصرى-
انتقل الى: