منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........




 
البوابةالرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نتمنى أن تجدوا معنا اجمل صحبه دنيا ودين

شاطر | 
 

 اكلات العيد واللحمه من قناه فتافيت

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dr.heba
Admin
Admin
avatar

المزاج :
المهنه :

عدد المساهمات : 1003
نقاط : 1880
تاريخ التسجيل : 25/12/2011
العمر : 31

مُساهمةموضوع: اكلات العيد واللحمه من قناه فتافيت   الجمعة أكتوبر 26, 2012 7:54 pm

اهلا بيكم وبكل اعضائنا وزوارنا الكرام
كل سنه وانتم طيبين
وربنا يتقبل منا ومنكم
ان شاء الله تكون الطبخات دى تعجبكم
من قناه فتافيت

clown

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة





المقادير:



• فخدة ضاني.



• كيلو فلفل رومي أحمر.



• 4علب زبادي.



• 5معالق صغيرة خل تفاح.



• كيلو رز.



• كوباية كبيرة زيت.



• 2 ملعقة كبيره ملح.



• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.



• 2ملعقة كبيرة بهارات.



• ملعقة صغيرة كاري.



• نصف كيلو بندق.



• كوباية كبيرة ماء.



• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.



• ملعقة صغيرة فلفل أسود.



• قطعتان فحم.



الطريقة:



1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل



الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل



والبهارات والفلفل الأسمر"...



2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده



نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع



صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه



الفخدة...




3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة



أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...



5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر



ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ


برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.


6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار



ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم



على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.


7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش


من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.


وبالهنا والشفا

pig pig pig pig


صينية اللحم في الفرن






المقادير:



• كيلو لحمة.



• 3 بصلات مقطعة شرائح.



• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.



• 3 فصوص ثوم مطحونين.



• ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود



• عود قرفة.






الطريقة:



اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات



والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل



ثم طبقة من شرائح الطماطم



وبعد كده حطي اللحمة عليها



ثم باقي شرائح البصل والطماطم،



وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري



وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة



أو لغاية ما تحسي إنها استوت..



وبألف هنا وشفا.

pig pig pig pig

موزة بالفريك

المقادير :

• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.



• نصف كيلو فريك.



• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.



• ربع ملعقة صغيرة فلفل.



• 2 ملعقة كبيرة سمن.



• بصلة.



• عود كرفس.



• فص حبهان.



• مكسرات محمرة.



• طماطم مشوية.



الطريقة


اسلقي الموزة

وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع



وعود كرفس وفص حبهان



قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح



لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة"

وحطيها في مصفة..

في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي


هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه



بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار



وضيفي إليها شوية سمنة والفريك



وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق



بعد كده ضيفي إليه الشوربة



وشوية بهارات وملح

وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.

بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات
وملح وحمريها في السمنة.


بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم
وحطي فوقه اللحمة المحمرة
وللتجميل شوية مكسرات
والطماطم المشوية على جانب الطبق

pig pig pig pig

صينية الرقاق بالبشاميل


ودي كمان أكلة بسيطة ممكن إننا نعملها في العيد



المقادير:



• نصف كيلو رقاق.



بصلة مقطعة قطع صغيرة.



• نص كيلو لحمة مفرومة.



• نص كوب كبير زبدة.



• نص كوب كبير دقيق.



• 4 كوبيات لبن.



• ملح و فلفل.



• 2بيضة.



• كوب كبير شوربة لحمة.



الطريقة:



1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى



قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة



ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع



التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها



على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.




2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف



ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده



نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه



سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من



على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها



بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم

مع بعض.

3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل



الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية

الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية

البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده

نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.

5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو

لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها.


كل سنه وانتم طيبين


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://goldenhandmade.forumarabia.com
جدة نوبية
عضوه ذهبيه نشيطه
عضوه ذهبيه نشيطه
avatar

المزاج :
المهنه :
عدد المساهمات : 226
نقاط : 250
تاريخ التسجيل : 31/10/2013
العمر : 68

مُساهمةموضوع: رد: اكلات العيد واللحمه من قناه فتافيت   الجمعة نوفمبر 01, 2013 12:26 pm

وانتى طيبة يارب
عجبتنى صينية الرقاق بالبشاميل واول مرة اعرف هذه الطريقة ولابد من تجرتها
Sad 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات العيد واللحمه من قناه فتافيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الايدي الذهبية :: قسم المرأه الذهبيه :: المطبخ العصرى :: اكلات الشيف-
انتقل الى: