منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........

خبز بالثوم روووووووووعه  13055510
منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........

خبز بالثوم روووووووووعه  13055510
منتدى الايدي الذهبية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نتمنى أن تجدوا معنا اجمل صحبه دنيا ودين

 

 خبز بالثوم روووووووووعه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
dr.heba
Admin
Admin
dr.heba


المزاج : خبز بالثوم روووووووووعه  Almosafr_a7e013c21d
المهنه : خبز بالثوم روووووووووعه  Doctor10
خبز بالثوم روووووووووعه  Oooou10
عدد المساهمات : 1003
نقاط : 1880
تاريخ التسجيل : 25/12/2011
العمر : 37

خبز بالثوم روووووووووعه  Empty
مُساهمةموضوع: خبز بالثوم روووووووووعه    خبز بالثوم روووووووووعه  I_icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 03, 2012 2:06 pm

خبز بالثوم روووووووووعه  3841cdcd43ok4


ازيكم يا احلى منتدى
الخبز بالثوم ده انا ذقته في مطاعم بس روعه
قلت لازك الاقي الطريقه وازنلها
يارب يعجبكم


خبز بالثوم روووووووووعه  98221


خبز بالثوم


المقآدير :

خبز فرنسي
4 فصوص ثوم
ملعقتين مايونيز
,, ملعقة جبن سائل
ملعقة زيت زيتون
,, شوية كزبره مفرومه
رشة ملح

الطريقه :


1/ نقطع الخبز الفرنسي لشرائح ...
2/ نهرس الثوم ونضيف له باقي المقادير بعد خلطها
( المايونيز والجبن والزيت زيتون والكزبره والملح ) و ندهن فيها الشرائح ..
3/ نحمرهآ في الفرن من الأعلى على نار خفيفع لحد ما تتحمر ...

عمل الخبز الفرنسي



طريقة عمل الخبز الفرنسي

جبت لكم وصفة رغيف فرنسي
مالهوش حل....
ناشف مقرمش من بره
وزى القطنة من جوه

المقـــــادير
لعمل أتنين رغيف
أنا عملت نص المقدار لعمل رغيف واحد

من 5 إلى 5وربع كوب دقيق
5 معالق صغيرة خميرة
1 1/2 معلقة صغيرة ملح
2 كوب ماء دافئ
1 معلقة صغيرة كورن ميل
بياض بيضة + 1 معلقة كبيرة ماء لدهان الوجه ( أنا أستعمل بيضة كاملة)

الطريــــــقة

فى وعاء عميق نخلط 2 كوب دقيق مع الخميرة الجافة مع الملح ويقلبوا جيدا مع بعضهم

ثم نضع معهم الماء الدافئ كله ويخلطوا جيدا
ثم نضيف باقي الدقيق ونستمر بالعجن
ثم نرش سطح بالدقيق على خفيف
ونعجن ونستمر حتى نحصل على
عجينة قوية ومتماسكة ومطاطية
وتترك لتختمر في وعاء مدهون بالزيت

وبعد التخمير
حوالي ساعه

نعجن العجينة خفيف لإخراج الهواء منها
وتفرد بواسطة النشابة على شكل مستطيل

وتلف على بعضها أسطوانة

ثم نرش صينية بالزيت ونرش عليها الكورن ميل
أنا الحقيقة ما كانش عندي فرشيته بالردة
ونعمل فيها خطوط مائلة بسكين حاد
وتترك لتختمر حوالي 40 دقيقة

تدهن بخليط بياض البيض والماء أنا استخدمت البيضة كلها لأنها تعطى لون أحلى
تخبز فى فرن حار 375 فهرنهايت
أو 190 مئوية لمدة 20 دقيقة ثم ندهن الوجه
مرة أخرى بخليط البيض وتدخل الفرن تأنى حوالي
15 أو 20 دقيقة أخرى
لو خايفة على الوش يتحرق بزيادة ممكن تحطى عليه ورق فويل على الوش بس مش تلفى الرغيف فيه وده طبعا بيكون بعد أول 20 دقيقة


يترك جانبا ليبرد

لمعرفة نجاح العملية لو خبطتى بصوابعك على
الرغيف بعد ما يبرد هتلاقيه زى ما تكونى بتخبطي على باب خشب بس جواه فاضي...فاهمين حاجة
يعنى كأنك بتخبطي على شئ مجوف
وده شكله من جوه
بسم الله ما شاء الله

يقطع شرائح
وبعد كده تعمليه الخبز بالثوم





خبز بالثوم روووووووووعه  18243645911592857956
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://goldenhandmade.forumarabia.com
جدة نوبية
عضوه ذهبيه نشيطه
عضوه ذهبيه نشيطه
جدة نوبية


المزاج : خبز بالثوم روووووووووعه  Mzboot10
المهنه : خبز بالثوم روووووووووعه  Unknow10
عدد المساهمات : 226
نقاط : 250
تاريخ التسجيل : 31/10/2013
العمر : 74

خبز بالثوم روووووووووعه  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خبز بالثوم روووووووووعه    خبز بالثوم روووووووووعه  I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 10, 2013 1:05 am

خبز بالثوم روووووووووعه  Hu1dd
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز بالثوم روووووووووعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الايدي الذهبية :: قسم المرأه الذهبيه :: المطبخ العصرى-
انتقل الى: