منتدى الايدي الذهبية
دعوه للانضمام لاسره منتدانا الحبيب
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....
ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل
لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتدى الايدي الذهبيه ........




 
البوابةالرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
اهلا وسهلا بكل اعضائنا وزوارنا نتمنى أن تجدوا معنا اجمل صحبه دنيا ودين

شاطر | 
 

 خبز بالثوم روووووووووعه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dr.heba
Admin
Admin


المزاج :
المهنه :

عدد المساهمات : 1003
نقاط : 1880
تاريخ التسجيل : 25/12/2011
العمر : 29

مُساهمةموضوع: خبز بالثوم روووووووووعه    الأربعاء أكتوبر 03, 2012 2:06 pm




ازيكم يا احلى منتدى
الخبز بالثوم ده انا ذقته في مطاعم بس روعه
قلت لازك الاقي الطريقه وازنلها
يارب يعجبكم





خبز بالثوم


المقآدير :

خبز فرنسي
4 فصوص ثوم
ملعقتين مايونيز
,, ملعقة جبن سائل
ملعقة زيت زيتون
,, شوية كزبره مفرومه
رشة ملح

الطريقه :


1/ نقطع الخبز الفرنسي لشرائح ...
2/ نهرس الثوم ونضيف له باقي المقادير بعد خلطها
( المايونيز والجبن والزيت زيتون والكزبره والملح ) و ندهن فيها الشرائح ..
3/ نحمرهآ في الفرن من الأعلى على نار خفيفع لحد ما تتحمر ...

عمل الخبز الفرنسي



طريقة عمل الخبز الفرنسي

جبت لكم وصفة رغيف فرنسي
مالهوش حل....
ناشف مقرمش من بره
وزى القطنة من جوه

المقـــــادير
لعمل أتنين رغيف
أنا عملت نص المقدار لعمل رغيف واحد

من 5 إلى 5وربع كوب دقيق
5 معالق صغيرة خميرة
1 1/2 معلقة صغيرة ملح
2 كوب ماء دافئ
1 معلقة صغيرة كورن ميل
بياض بيضة + 1 معلقة كبيرة ماء لدهان الوجه ( أنا أستعمل بيضة كاملة)

الطريــــــقة

فى وعاء عميق نخلط 2 كوب دقيق مع الخميرة الجافة مع الملح ويقلبوا جيدا مع بعضهم

ثم نضع معهم الماء الدافئ كله ويخلطوا جيدا
ثم نضيف باقي الدقيق ونستمر بالعجن
ثم نرش سطح بالدقيق على خفيف
ونعجن ونستمر حتى نحصل على
عجينة قوية ومتماسكة ومطاطية
وتترك لتختمر في وعاء مدهون بالزيت

وبعد التخمير
حوالي ساعه

نعجن العجينة خفيف لإخراج الهواء منها
وتفرد بواسطة النشابة على شكل مستطيل

وتلف على بعضها أسطوانة

ثم نرش صينية بالزيت ونرش عليها الكورن ميل
أنا الحقيقة ما كانش عندي فرشيته بالردة
ونعمل فيها خطوط مائلة بسكين حاد
وتترك لتختمر حوالي 40 دقيقة

تدهن بخليط بياض البيض والماء أنا استخدمت البيضة كلها لأنها تعطى لون أحلى
تخبز فى فرن حار 375 فهرنهايت
أو 190 مئوية لمدة 20 دقيقة ثم ندهن الوجه
مرة أخرى بخليط البيض وتدخل الفرن تأنى حوالي
15 أو 20 دقيقة أخرى
لو خايفة على الوش يتحرق بزيادة ممكن تحطى عليه ورق فويل على الوش بس مش تلفى الرغيف فيه وده طبعا بيكون بعد أول 20 دقيقة


يترك جانبا ليبرد

لمعرفة نجاح العملية لو خبطتى بصوابعك على
الرغيف بعد ما يبرد هتلاقيه زى ما تكونى بتخبطي على باب خشب بس جواه فاضي...فاهمين حاجة
يعنى كأنك بتخبطي على شئ مجوف
وده شكله من جوه
بسم الله ما شاء الله

يقطع شرائح
وبعد كده تعمليه الخبز بالثوم







كل سنه وانتم طيبين


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://goldenhandmade.forumarabia.com
جدة نوبية
عضوه ذهبيه نشيطه
عضوه ذهبيه نشيطه


المزاج :
المهنه :
عدد المساهمات : 226
نقاط : 250
تاريخ التسجيل : 31/10/2013
العمر : 66

مُساهمةموضوع: رد: خبز بالثوم روووووووووعه    الأحد نوفمبر 10, 2013 1:05 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز بالثوم روووووووووعه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الايدي الذهبية :: قسم المرأه الذهبيه :: المطبخ العصرى-
انتقل الى: